• 0769 295 220
  • office@scoala.tv

Frequently Asked Questions

Caută cursuri

Ce suntem întrebați de obicei

Care sunt condiţiile pentru a fi admis la cursurile Şcolii de Televiziune?

Candidatul trebuie să fie absolvent de liceu, să aibă 18 ani împliniţi la data începerii cursurilor şi să posede un act de identitate valabil. Pentru obţinerea diplomei de absolvire cursantul trebuie să posede un certificat de absolvire a 12 clase la încheierea cursurilor. În cazul în care absolventul nu este în posesia certificatului de absolvire a 12 clase la sfârşitul anului şcolar, atunci va primi o diplomă eliberată de Şcoală de Televiziune, recunoscută în industria de profil, şi va putea reveni să susţină examenul final cu seriile următoare. Candidaţii sub 18 ani trebuie să susţină un interviu de admitere însoţiţi de cel puţin unul din părinţi.

Care este durata cursurilor?

Durata cursurilor este 9 luni pentru toate specializările (un an universitar dacă socotim şi vacanţele)

Care sunt specializările oferite de Şcoala de Televiziune?

Şcoala de Televiziune este organizată în mai multe secţii: Editorial Artistic, Tehnic Artistic şi Make-up. Secţia Editorial Artistic pregăteşte producători, reporteri, redactori, editori. Secţia Tehnic Artistic pregăteşte operatori imagine, editori imagine şi regizori de emisie. Secţia Make-up pune un mare accent pe machiajul de televiziune şi film, dar programa acoperă şi alte genuri de machiaj: beauty, eveniment etc.

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face în persoană la sediul nostru din Str. Barbu Văcărescu, nr. 162, Bucureşti. Candidatul este considerat înscris în momentul în care completează cererea de înscriere şi plăteşte prima taxa de înscriere. Pentru candidaţii care nu se pot prezenta la sediu, există şi modalitatea de înscriere prin corespondenţă electronică. Contactează-ne la 0769 295 220 pentru detalii. Sau accesează acum pagina de contact şi trimite-ne o cerere de înscriere.

Cât costă?

Taxa de şcolarizare este de 1090 de euro/an pentru STV Standard, la toate specializările. Vezi aici detaliile despre taxe și pachetele de școlarizare.

Cu anumite ocazii, Şcoala de Televiziune îţi poate recomanda anumite materiale suplimentare de studiu. Aceste materiale sunt opționale și este exclusiv la latitudinea ta dacă le achiziţionezi.

Care este diferența între Școala de Televiziune și alte școli de acest gen?

Este greu de spus, întrucât Şcoala de Televiziune este unică în România şi, din câte ştim, şi în Europa Centrală şi de Est. Dacă navigaţi pe net aţi putea găsi, cel mult, una-două încercări care nu au reuşit să treacă testul calităţii şi al timpului. Abilităţile necesare veritabilei performanţe în televiziune nu se pot deprinde temeinic decât într-un cadru organizat, cu dotări asemenea celor din televiziuni şi cu experţi de cel mai înalt nivel. Iar Şcoala de Televiziun vă oferă toate acestea. Mai mult, cursurile noastre durează un an universitar, perioadă considerată de noi minimă pentru un training temeinic. Fiţi circumspecţi dacă cineva vă promite că vă face oameni de televiziune într-o săptămână sau o lună. Fiţi şi mai circumspecţi dacă cineva vă dă de înţeles că vă asigură un loc de muncă.

Îmi garantaţi angajarea după absolvire?

Şcoala de Televiziune lucrează îndeaproape cu marile posturi de televiziune centrale şi cu televiziunile din teritoriu. Astfel suntem printre primii care află despre eventualele oportunităţi care apar şi punem aceste informaţii fără întârziere la dispoziţia absolvenţilor noştri. În cazul în care este solicitată de către angajatori, Şcoala de Televiziune îi recomandă pe absolvenţii ce mai performanţi pentru angajare. De asemenea, vă oferim consultanţă în elaborarea CV-ului şi căutarea unui loc de muncă. Şcoala de Televiziune, ca de altfel nicio instituţie de învăţământ din România, nu poate garanta locuri de muncă.

Nu locuiesc în Bucureşti. Cum pot participa la cursurile Şcolii de Televiziune?

Un procent important dintre cursanţii noştri au domiciliul în alte localităţi decât Bucureştiul. Programul cursurilor s-a dovedit foarte flexibil şi eficient pentru cursanţii din alte oraşe. De asemenea, aceştia au găsit soluţii pentru cazare în Bucureşti: fie şi-au găsit aranjamente de cazare pentru o noapte/săptămâna, fie s-au mutat temporar în Capitală. În acest moment Şcoală de Televiziune nu poate oferi cazare studenţilor săi.

Am absolvit cursurile facultăţii de jurnalistică sau sunt student la o facultate de jurnalistică. De ce să mă înscriu la Şcoala de Televiziune?

Cursurile facultăţilor de jurnalistică îţi oferă cunoştinţele generale pentru a profesa în domeniu. Şcoala de Televiziune este o instituţie vocaţională care îţi oferă, în primul rând, cunoştinţe strict de specialitate pentru carieră în media. Mai mult, facultăţile menţionate sunt departe de a oferi baza materială necesară pentru o pregătire eficientă. Şcoala de Televiziune îţi pune la dispoziţie un mediu care emulează pe cel real. Mai mult, Şcoală de Televiziune este singură şcoală care beneficiază de propriile canale de emisie TVsi radio live..

Sunt deja reporter de televiziune. Ce beneficii am dacă mă înscriu la cursurile Şcolii de Televiziune?

Ca reporter, ai acces într-o televiziune numai în anumite zone. De câte ori nu ai vrut să intri în platou, în studio, să vezi cum se desfăşoară un jurnal live sau să te aşezi pe scaunul de prezentator, să vezi dacă eşti telegenic? Numai că toate acestea sunt tabu pentru ţine. Şi aşa e firesc să fie. Acolo intră numai cei care au treabă. În schimb, la Şcoală de Televiziune ”TUDOR VORNICU” poţi face ceea ce nu ţi se permite la serviciu. Să vezi platoul, să prezinţi din faţă prompterului, să studiezi în detaliu aparatură de studio şi regia de montaj, să te pregăteşti bine că să ai o voce plăcută şi o dicţie perfectă, să fii autorul, producătorul şi prezentatorul propriilor emisiuni.

Vă recomandă vreun rezultat până acum? A absolvit cineva şcoala, iar acum este un prezentator cunoscut?

Până în prezent, peste 1500 de studenţi au absolvit Şcoală de Televiziune . Dintre aceştia, peste 30% lucrează deja în mass media. Acesta este unul dintre cele mai ridicate procentaje de succes din întregul sistem educaţional românesc. Absolvenţii noştri lucrează în toate posturile de televiziune centrale şi în multe televiziuni locale, în posturi de radio şi la publicaţii tipărite. Intră pe pagina Poveşti de succes pentru a vedea unde lucrează absolvenţii noştri.

http://www.xemayvn.co/

http://www.xemayvn.co/2017/08/nhong-sen-dia-nhong-xich.html