• 0769 295 220
  • office@scoala.tv

De ce să vin la STV?

Caută cursuri

De ce să aleg Școala de Televiziune?

Schimbare cu viteză istorică

Dactilografele, liftierii, operatoarele de centrală telefonică, agenții de turism, cititorii de contoare, proiecționiștii de cinematograf, bibliotecarii, operatorii de tehnică de calcul, poștașii, cizmarii, croitorii, profesorii de limba rusă, laboranții foto. Profesii dispărute sau pe cale de dispariție, căzute victimă progresului tehnologic și schimbărilor sociale și economice provocate de acesta. Industria mass media nu a fost nicidecum ocolită de acest fenomen.

La STV știm


La viteza cu care se întâmplă schimbarea, sistemele de învățământ ar trebui să se adapteze, să adopte schimbarea. Ușor de zis, dar, în același timp, o provocare enormă. Pentru că, date fiind condițiile, astăzi educatorii trebuie să îi pregătească pe studenți pentru cerințele pieței de peste un an, cinci sau zece. Și, din păcate, magazinele nu vând globuri de cristal funcționale.

La Școala de Televiziune am intuit aceste lucruri acum mai bine de opt ani. Dar intuiția e una, iar crearea unui sistem este cu totul altceva. Fără globuri de cristal, dar bazându-ne pe experiența și pe talentul trainerilor, am reușit să creăm acest sistem, zicem noi, unic în România.

Alchimia succesului

Câteva ingrediente din rețeta care a făcut din Școala de Televiziune o poveste de succes a ultimilor ani. Am atras în echipa noastră cei mai buni oameni de televiziune și cei mai buni jurnaliști. Nu doar profesioniști de mâna întâi, ci și comunicatori foarte buni. Din 2008 până în prezent, pe la catedră au trecut Teo Trandafir, Sandra Stoicescu, Dan Negru, Mircea Radu, Iuliana Tudor, Corina Dănilă, Carmen Ivanov, Melania Medeleanu, Raluca Moianu, Mihai Tatulici, Laura Georgescu Baron, Ovidiu Gyarmath, Petre Cătălin Fumuru, Nae Caranfil și regretatul Szoby Czeh. Ca și în sportul de înaltă performanță, această pleiadă de stele a lucrat și lucrează potrivit unei strategii care face ca întregul să fie mai mare decât suma unităților. Și aici ne referim la programa școlară.

Desfășurată pe durata unui an universitar, programa pune un accent deosebit pe fixarea cunoștințelor de teorie cu ajutorul unui intens program de aplicații practice. Astfel, studenții Școlii de Televiziune își produc propriile jurnale de știri, talk show-uri, emisiuni de divertisment, reportaje, documentare și filme de scurt metraj. Toate secțiile școlii – Editorial, Tehnic și Makeup – participă integrat la toate aceste aplicații și, mai mult, fiecare cursant trece prin toate rolurile profesionale.

Briceagul elvețian

Studenții secției Editorial sunt, pe rând, reporteri, redactori, editori, producători, realizatori și prezentatori. Cei care urmează cursurile secției Tehnic trec prin toate posturile specifice unui program de televiziune: operator imagine, editor imagine, regizor de montaj, sunetist, operator VTR și grafică, tehnician de lumini, regizor de platou, asistent imagine. Studenții de la Makeup învață toate tipurile de machiaj: beauty, eveniment, fantezie, personaje din cinematografie, efecte speciale. În acest mod evităm supraspecializarea care este o capcană pe cât de periculoasă, pe atât de frecventă pe piața forței de muncă.

Astfel, fiecare absolvent al Școlii de Televiziune este echivalentul unui briceag elvețian: dispune de întregul set de unelte pentru a fi un angajat valoros și dezirabil.

Renume în industria mass media

STV și trainerii săi se supun unui proces continuu de monitorizare și asigurare a calității pentru a fi siguri că studenții noștri beneficiază de un sistem de formare ultra eficient și util, în concordanță cu exigențele angajatorilor.

O televiziune într-o școală

Tehnologia îţi stă la dispoziţie. Să o înveţi. Să te joci. Să te exprimi şi să-ţi laşi creativitatea să se dezvolte fără obstacole.

Scoala de Televiziune s-a dezvoltat cu fiecare promoție de studenți. Odată cu evoluția firească a programei și metodei de învățământ s-au dezvoltat, într-un mod organic, și spațiile de lucru, fie ele săli de clasă, platouri de filmare și spatii tehnice sau sociale. Fiecare dintre aceste spații oferă cursanților cele mai bune condiții și sunt dotate cu echipament pe care îl găsești în fiecare televiziune.

Din punctul de vedere al dotărilor materiale și al spațiilor de studiu și de lucru, Școala de Televiziune  este unică în România și, din câte știm, și în Europa Centrală și de Est.

Broadcast: Televiziunea și Radioul STV, cu emisie online, live streaming sau inregistrari

Sediu: Peste 600 mp de spații, 2 platouri (1 știri, 1 programe), 3 săli de clasă, studio foto, studio de make-up, studio înregistrare sunet

Tehnică: 2 regii de emisie/montaj, 6 grupuri editare video nonlineară, 8 camere video TV, 1 cameră cinematografie 4K, telepromptere, kit-uri de teren, kit de transmisie live, aplicatie NewsDesk pentru știri, sisteme de sunet și lumini profesionale.

Înscrie-te acum!

Mai aștepți? Viitorul nu așteaptă!

http://www.xemayvn.co/

http://www.xemayvn.co/2017/08/nhong-sen-dia-nhong-xich.html