• 0769 295 220
  • office@scoala.tv

Tehnic

Caută cursuri

Tehnic

Secția Tehnic-Artistic a Școlii de Televiziune vine să răspundă nevoii de personal calificat a televiziunilor, studiourilor de film și caselor de producție. Școala de Televiziune introduce un concept nou în formarea profesioniștilor pentru departamentele tehnico-artistice: educația integrată.
Cele trei specializări ale Secției sunt, pentru prima dată, tratate integrat, astfel încât cursanții se vor specializa în toate cele trei domenii, devenind astfel, la finalul cursului, profesioniști multivalenți.
Această abordare în premieră este benefică în actualul stadiu de evoluție al televiziunilor, studiourilor de film și caselor de producție și crește semnificativ șansa absolvenților de a-și găsi rapid un loc de muncă și a-și dezvolta o carieră în domeniu.

SPECIALIZĂRI TEHNIC-ARTISTIC:

2.1 Operatorie imagine/Fotografie
2.2 Editare imagini
2.3 Regie de montaj

Programa detaliată

Imagine/Fotografie:

Estetica imaginii, Teoria filmului, Teoria video, Imaginea digitala, Echipamente – cunoaștere, întreținere, exploatare, Iluminarea, Sunetul, Cererea către Producție.

Iluminarea: Curs cu o accentuată component practică. După deprinderea bazelor luminii de                     filmare, studenții sunt încurajați să își dezvolte propriul stil în iluminarea unei scene de film sau de televiziune. Cursanții vor fi instruiți în crearea formelor, texturii și accentelor prin controlul luminii și al umbrei și se vor familiarize cu diferite tipuri de echipamente și tehnici de iluminat.

Estetica imaginii: Încadraturi, reguli de compoziție a cadrului, culoare, mișcări de aparat, optică, tipuri de camera de filmat și video, genuri de producție: TV (știri, reportaj, documentar, platou, transmisii directe), film (scurt, mediu și lung metraj). Cursanții vor beneficia de echipament de diferite tipuri și generații pentru a se familiarize și stăpâni comenzile și reglajele.

Fotografie: Genuri de fotografie: jurnalism, artă, fashion, pictorial, comercială, portret. Tipuri de aparate, optică, obiective, kit-uri de iluminare, fotografia digitală, editare/retușare/corecție. Utilizarea tehnicii, tipuri de aparate.
Editare de imagini/Regie de montaj

Editarea de imagini (montaj): Regulile montajului, structura narativa, estetica montajului, efecte de tranzitie, continuitate, fișa de montaj, montaj linear și non-linear, aplicații și programe de editare, formate video digitale. Genuri de montaj.

Sunetul: Teoria sunetului, înregistrare/captare, mixerul de sunet, tipuri de microfoane și plasarea lor, editare și post producție, tipuri de sunet în televiziune.

Regia de montaj: Rolul regiei (regizorului) de montaj/emisie. Tehnică și echipamente: switch-uri și mixere. Efecte de tranziție, tăieturi. Limbaj și tehnici de comunicație cu membrii echipei de filmare/producție. Lucrul după desfășurătorul de emisie/filmare.

TEHNICI DE MARKETING PERSONAL (TMP, workshop)
Concurența pentru ocuparea unui loc de muncă în media. Tehnici de maximalizare a șanselor. Brandingul personal. Redactarea unui CV. Metode de căutare a locurilor de muncă vacante. Relația angajator-angajat. Identificarea oportunităților. Construirea unui sistem de relații funcțional. Promovarea și dezvoltarea personală. Tehnici de abordare cu succes a unui interviu. Scrisoarea de intenție și nota de mulțumire. (curs disponibil doar în pachetul STV Max)

http://www.xemayvn.co/

http://www.xemayvn.co/2017/08/nhong-sen-dia-nhong-xich.html