• 0769 295 220
  • office@scoala.tv

Copiii de la Şcoala Socială Real Madrid, prezentare de ştiri din sport la STV

 

Când au primit printurile cu cele 3 ştiri pe care urma să le prezinte fiecare, toată zarva pe care o făceau a dispărut instant. Au început să citească şi să repete ca nişte adevăraţi profesionişti, întrebând cu timiditate acolo unde aveau neînţelegeri.

Intrarea în studioul de prezentare al Şcolii de Televiziune le-a dus emoţiile la maximum. Au transpirat şi la propriu, şi la figurat pentru fiecare cuvânt citit de pe prompter şi spus în faţa camerei, dar la final au fost super-încântaţi. Gabriel, Andrei, Valentin, Marius, Mihai, Ştefan, Cristian, Robert, Andrei şi Rebecca au fost aplaudaţi la final de toată echipa de emisie pentru prezentarea reuşită a ştirilor.

“Mamă, sunt primul copil de la şcoala mea care prezintă ştiri! Ce tare!” Exclamaţia mezinului grupului, Cristian, spune totul despre modul cum copiii au trăit copii. Toţi au rezultate meritorii la învăţătură, deşi condiţiile de acasă nu sunt dintre cele mai bune. Puştii fac parte, împreună cu alţi 35 de puşti, din proiectul Şcolii Sociale de Fotbal Real Madrid, program dezvoltat de Fundaţia Dezvoltarea între Popoare şi fundaţia marelui club spaniol. Proiectul urmăreşte prevenirea abandonului şcolar şi îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi de viaţă pentru cei 45 de copii proveniţi din familii aflate în dificultate. Micuţii au 4 antrenamente de fotbal în fiecare săptămână după o metodologie specială gândită de Real Madrid, iar după antrenamente au şedinţe de pregătire la mai multe materii pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.

“A fost o experienţă reuşită pentru toţi puştii. Le mulţumim celor de la Şcoala de Televiziune pentru oportunitatea creată şi sperăm să repetăm acţiunea şi cu alţi copii. Sunt copii deosebiţi, chiar dacă au situaţii destul de grele acasă. Încercăm să le oferim experienţe şi în afara sportului, experienţe care să le deschidă noi orizonturi şi care să îi facă să creadă în şansa lor”, a declarat Ania Nedelcu, director PR&Fundraising Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor.

Copiii de la Şcoala Socială au mai avut parte, în ultima perioadă, de experienţe speciale şi în domeniul fotbalului. În decembrie au fost oaspeţii liderului Ligii 1, Astra, iar în ianuarie s-au întâlnit cu jucătorii campioanei României, Steaua. Dacă doriţi să îi ajutaţi puteţi dona 2 euro prin sms la numărul 8834 (gratuit în prinicipalele reţele de telefonie mobilă).